Nagrada za hrabrost
246

Chris Evans poslao štit Kapetana Amerike dječaku koji je spasio svoju sestru

L. K.
Američki glumac Chris Evans, koji je u Marvelovom univerzumu poznatiji kao Kapetan Amerika, nagradio je hrabrog šestogodišnjaka Bridgeta Walkera za njegovu hrabrost tako što mu je poslao repliku štita koji koristi u popularnoj franšizi filmova.

Maleni Walker spasio je svoju mlađu sestru od napada psa, bacivši se ispred nje kako bi je zaštitio. Tom prilikom je povrijeđen, a njegova rana ima 90 šavova, prenosi Variety.

"Siguran sam da si ovo čuo puno puta u posljednjih nekoliko dana, ali ću ti to i ja morati ponoviti - prijatelju, ti si heroj! Ono što si uradio je vrlo hrabar i nesebičan čin, a tvoja sestra je vrlo sretna što te ima za brata. Siguran sam da su tvoji roditelji ponosni na tebe", rekao je Evans. "Svijetu treba više ljudi kao što si ti. Drži se, oporavak može biti težak, ali prema onome što sam vidio do sada - teško da te išta može zaustaviti", zaključio je Evans.

Kako je to na Instagramu opisala dječakova tetka, mališan je želio zaštititi svoju sestru tako što je stao između nje i psa, prilikom čega ga je pas ujeo nekoliko puta. Dodala je kako je hrabri Walker kasnije rekao: "Ako je neko morao umrijeti, bolje je da sam to bio ja".