Ceremonija održana u kući
32

Chris Evans i njegova 16 godina mlađa djevojka vjenčali se u tajnosti

L. R.
Alba Baptista i Chris Evans (Foto: Instagram)
Alba Baptista i Chris Evans (Foto: Instagram)
Glumac Chris Evans i njegova 16 godina mlađa djevojka Alba Baptista u subotu su se vjenčali u tajnosti.
Kako prenose mediji, par se vjenčao na intimnoj ceremoniji održala u njihovoj kući u Massachusettsu u okolici Bostona. Izvor blizak paru rekao da je vjenčanje održano u strogoj tajnosti jer su gostima bili zabranjeni mobiteli.

Rečeno nam je da su Evans (42) i Baptista (26) pozvali samo svoju najbližu porodicu i prijatelje. Popis gostiju također je uključivala neke od njegovih kolega, a to su: Robert Downey Jr., Chris Hemsworth i Jeremyj Renner.

Holivudski glumac i portugalska glumica prvi su put potaknuli glasine o romansi u novembru 2022. godine, kada je izvor potvrdio da su vezi već godinu dana.

"Oni su zaljubljeni, a Chris nikad nije bio sretniji. Njegova porodica i prijatelji je obožavaju", rekao je tada izvor za medije, naglašavajući da su u ozbiljnoj vezi.

Evans ima uspješnu karijeru kao dugogodišnja Marvelova zvijezda, ali i karijera njegove partnerice je impresivna. Osim što je nagrađivana glumica, Alba Baptista govori čak pet jezika: portugalski, engleski, njemački, francuski i španski.

Poznata je po ulozi u filmz "Mrs. Harris goes to Paris", a osvojila je i nagrade za svoj rad, uključujući European Shooting Star Award na Berlinskom filmskom festivalu i nagradu za najbolju glumicu na Festivalu Iberico de Cine za ulogu u kratkom filmu “Miami”.