Dodjela nagrada Grammy
0

Chris Brown umjesto nastupa završio u policiji

Sarajevo-x.com
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Devetnaestogodišnji r&b pjevač Chris Brown, momak pjevačice Rihanne, pod policijskom je istragom zbog napada na jednu djevojku. On je uhapšen u backstageu na dodjeli nagrada Grammy u Los Angelesu u nedjelju navečer.

Brown je na dodjeli trebao izvesti svoj hit "Forever", ali je tek nekoliko sati nakon početka ceremonije ispraćen u policijsku stanicu. Rihanna je također otkazala nastup na 51. dodjeli Grammyja, a organizatori su javnost samo kratko obavijestili o tome, izražavajući žaljenje i ne dajući nikakve druge informacije.

Policija u Los Angelesu objavila je da se Brown sa spomenutom ženom posvađao dok su sjedili u njegovom parkiranom autu u Hancock Parku.

"Nakon što je zaustavio automobil, svađa između Browna i žene je eskalirala. Ona je pretrpjela vidljive povrede i Browna identifikovala kao napadača", stoji u policijskom izvještaju koji navode američki mediji.

Nakon što su policajci došli na mjesto događaja, Brown je već bio pobjegao.

Ovaj muzičar izdao je prvi album kad mu je bilo samo 16 godina. Njegova djevojka Rihanna 2007. odnijela je pobjedu na dodjeli nagrada Grammy u kategoriji najbolje pjesme za singl "Umbrella" koji je snimila u saradnji sa reperom Jay-Zem. Na ovogodišnjoj ceremoniji trebala je izvesti svoj veliki hit "Disturbia".