Holivudski glumac
62

Channing Tatum napustio filmski projekt kompanije Weinstein: Žene koje su rekle istinu o Harveyu su heroine

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Glumac Channing Tatum odlučio je napustiti filmski projekt "“Forgive Me, Leonard Peacock" koji je, sa Reidom Carolinom radio za filmsku producentsku kuću Weinstein.

"Hrabre žene koje su ustale i rekle istinu o Harveyju Weinsteinu su istinske heroine. Više nećemo raditi na projektima kompanije Weinstein. Prisjetimo se ozdravljenja nakon tragedije jer je ovo velika prilika za realne pozitivne promjene na koje se ponosno obavezujem", napisao je Tatum na društvenim mrežama.

A post shared by Channing Tatum (@channingtatum) on

Holivudski producent Harvey Weinstein dobio je otkaz u firmi koju je sam osnovao zbog optužbi za seksualno zlostavljanje. Više od 30 glumica optužilo je Weinsteina za silovanje, seksualno zlostavljanje i uznemiravanje. Više od 16 bivših Weinsteinovih zaposlenica također su rekle kako su bile svjedokinje njegovih uznemiravanja. Nakon svih optužbi, producent je priznao šta je radio, ali je rekao kako je to u 60-ima i 70-ima bilo normalno.

Nakon toga Weinstein je izbačen iz Akademije koja dodjeljuje Oscare, a suspendirala ga je i britanska filmska akademija BAFTA.