Želi biti sam
0

Cesc Fabregas prekinuo sedmogodišnju vezu

Sarajevo-x.com
Kapiten Arsenala i španski reprezentativac Cesc Fabregas osjeća velik pritisak na terenu. Ne samo da je zbog toga pod stresom, nego je i raskinuo sa svojom sada već bivšom djevojkom Carlom Garciom.

Cesc i Carla su raskinuli nakon sedam godina veze. Njegov otac Francesc je rekao da je Cesc shrvan zbog raskida, ali da je donio hrabru odluku.

"Odluka o raskidu je više njegova nego Carlina. Šteta. Bili su dugo zajedno. Ona je divna djevojka. Cesc očigledno želi biti sam", rekao je Francesc.

Bivši par se upoznao u rodnoj Španiji, a bili su zajedno i kada je tada šesnaestogodišnji Cesc potpisao ugovor sa londonskim Arsenalom napustivši Barcelonu.

"Bili su savršen par. Bilo je pitanje trenutka kada će otići pred oltar. Oduvijek su zajedno", rekao je za The Sun izvor blizak bivšem paru.

Arsenalov menadžer Arsene Wenger je priznao da je njegov kapiten pod pritiskom jer ne osvaja trofeje.

"Ova sezona je bila teret za Cesca. Sam sebi stvara pritisak. To nije dobro za nekoga njegovih godina. Takav je i Robin van Persie. Cesc želi da pobjeđuje, gladan je pobjeda. Kada mu ne ide u tome, to ga frustrira", objasnio je Wenger.