Neizlječiva bolest
34

Celine Dion otvoreno o svojoj dijagnozi: Jedno od najtežih iskustava u mom životu

L. R.
Celine Dion (Foto: EPA-EFE)
Celine Dion (Foto: EPA-EFE)
Svjetska muzička zvijezda Celine Dion danas se oglasila putem svog Instagram profila, gdje je govorila o autoimunom poremećaju od kojeg i sama boluje.

U fotografiji na kojoj pozira sa svojim sinovima, podijelila je priču o borbi sa sindromom ukočene osobe, koji joj je dijagnosticiran 2022. godine.

"Danas se u svijetu obilježava Međunarodni dan podizanja svijesti o SPS-u. Kao što mnogi od vas znaju, u jesen 2022. godine, dijagnosticiran mi je sindrom ukočene osobe (Stiff Person Syndrome)", napisala je na početku objave.

"Pokušaj prevladavanja ovog autoimunog poremećaja bio je jedno od najtežih iskustava u mom životu, ali i dalje sam odlučna da se jednog dana vratim na pozornicu i da živim što normalnijim životom. Duboko sam zahvalna na ljubavi i podršci moje djece, porodice, tima i svih vas. Želim poslati svoje ohrabrenje i podršku svima onima širom svijeta koji su bili pogođeni SPS-om. Želim da znate da to možete! Mi to možemo", objasnila je.

Podsjećamo, riječ je o zdravstvenom stanju, koje je progresivno i neizlječivo, uzrokuje da tijelo napada vlastite živčane stanice i ozbiljno utječe na pokretljivost. Njena starija sestra Claudette rekla je da se Celine bori unatoč tome što nema kontrolu nad svojim mišićima.