Shakira odbila poziv
0

VIDEO / Čečenski vođa glamuroznom zabavom proslavio 35. rođendan

Sarajevo-x.com
Kadyrov, Van Damme i Swank (Foto: AFP)
Kadyrov, Van Damme i Swank (Foto: AFP)
Ekscentrični čečenski vođa Ramzan Kadyrov proslavio je svoj 35. rođendan u stilu, a glamuroznoj proslavi u glavnom gradu Čečenije Groznom, prisustvovale su holivudske zvijezde Hilary Swank, Jean-Claude Van Damme te britanska violinistica Vanessa Mae.

"Volim vas, gospodine Kadyrov", kazao je Van Damme na kraju govora posvećenog slavljeniku, dok mu je Swank čestitala u stilu Marilyn Monroe.

"Sretan rođendan, gospodine predsjedniče", rekla je oskarovka.

Mae je navodno dobila 50.000 dolara za nastup dok se ne zna koliku su sumu dobili Swank i Van Damme.

Kadyrov, poznat po tome što snažno podržava ruskog premijera Vladimira Putina, negirao je da proslava ima veze sa njegovim rođendanom jer je navodno još u septembru zabranio obilježavanje svog rođendana.

"Neće biti nikakve proslave rođendana. Strogo zabranjujem bilo kome da organizira događaje posvećene mom rođendanu", saopćio je Kadyrov. Glamurozna zabava je navodno organizirana u povodu 193. godišnjice Groznog.

Slavljeniku se, ipak, nisu sve želje ostvarile. Shakira je odbila njegov poziv da nastupa.

"Aktivisti za ljudska prava pisali su Shakiri i rekli joj da ne dolazi zato što vlasti u Čečeniji ubijaju ljude. Samo neprijatelji naroda mogu to napisati", objasnio je Kadyrov Shakirinu odbijenicu.