Showbiz
0

Catherine Zeta - Jones morala se riješiti američkog naglaska

Sarajevo-x.com
Holivudska glumica Catherine Zeta - Jones zatražila je pomoć od svog oca kako bi s njom provježbao velški naglasak. Ona je naime trebala posuditi svoj glas u jednom dokumentarnom filmu pa njen stečeni američki naglasak nije bio prihvatljiv producentima.

Catherine je morala poraditi na mijenjanju svog američkog akcenta kako bi mogla posuditi svoj glas u dokumentarnom filmu "A Mountain To Climb". Zbog toga je morala razgovarati sa svojim ocem, rođenim Velšaninom.

Producenti ovog filma željeli su da Chaterine u dokumentarcu koristi velški akcent koji je ona "izgubila" zbog stalnog boravka u Americi i snimanja filmova u kojima se od nje zahtijevalo da govori "američki", prenosi the Daily Mail.

Tako su prije snimanja producenti dokumantarca zamolili holivudsku glumicu da porazgovara sa svojim ocem preko telefona i nakon toga bili zadovoljni rezultatom. "Ekipa koja je došla da radi bila je iz Welsa, njen otac je Velšanin...mislimo da je Chaterine dobila 'puni velški tretman' pa je zato sve prošlu u njaboljem redu", izjavili su producenti.

Dokumentarni film "A Mountain To Climb" govori o prikupljanju sredstava za dobrotvorne svrhe.