Lijepa slučajnost
59

Catherine Zeta-Jones i Michael Douglas danas slave rođendan, slavni par rođen na isti datum

I. B.
Catherine Zeta-Jones i Michael Douglas uskoro će obilježiti i 22. godišnjicu braka (Foto: Instagram)
Catherine Zeta-Jones i Michael Douglas uskoro će obilježiti i 22. godišnjicu braka (Foto: Instagram)
Catherine Zeta-Jones i Michael Douglas jedan su od rijetkih parova koji se mogu pohvaliti rođendanom koji pada na isti datum. Upravo danas je njihov sretni dan.

Catherine i Michael rođeni su 25. septembra, no sa određenim vremenskim razmakom. Glumac je na svijet došao 1944. godine i danas slavi 78. rođendan, dok je glumica rođena 1969. godine i napunila je 53 godine.

Poseban datum obilježili su još u petak kada su viđeni na Sardiniji gdje su uživali sa prijateljima u zajedničkim aktivnostima i ručku. Ipak, danas se Zeta javila na svom Instagramu otkrivši da tu nije kraj njihovim avanturama.

Na svojim profilima, oboje su čestitali rođendane jedno drugom podijelivši zajedničke fotografije.

"Danas nam je rođendan. Nakon 24 godine zajedničkog slavlja našeg posebnog dana, i dalje mu se veselim", poručila je Zeta.

S druge strane, Michael je poručio svojoj životnoj saputnici da je voli "oduvijek i zauvijek".

Par se upoznao 1998. godine na zajedničkoj večeri na Deauville Film Festivalu, zahvaljujući njihovim prijateljima Antoniju Banderasu i Melanie Griffith.

Unatoč razlici u godinama, važe za jedan od najstabilnijih parova u Hollywoodu, a još od početka svoje veze ruše poznatu predrasudu kako razlika u godinama stvara prepreke za ljubav.

U novembru ove godine, Catherine i Michael će proslaviti 22. godišnjicu braka, a zajedno imaju i dvoje djece, sina Dylana i kćerku Carys.