Ima tri sina
10

Cate Blanchett pokrenula glasine o razvodu nakon 27 godina braka, jedan detalj zbunio mnoge

D. J.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Australska glumica, koju mnogi smatraju najboljom glumicom svoje generacije, posljednjim pojavljivanjem u javnosti pokrenula je glasine da je njenom braku došao kraj.

Naime, nakon što se Cate Blanchett pojavila na ovogodišnjoj dodjeli nagrada BAFTA bez vjenčanog prstena, sve glasnija su šuškanja da se 54- godišnja glumica i četiri godine stariji scenarist Andrewa Uptona razvode.

Cate nije nosila vjenčani prsten ni na događaju koji je 6. februara koji je održan u njujorškom Muzeju moderne umjetnosti, a pratnja joj je bio kolega Ethan Hawke. Ni u oktobru 2023. na reviji Stelle McCartney, tokom pariškog Tjedna mode nije nosila prsten, a sa suprugom se već dugo ne pojavljuje u javnosti. To je mnoge zbunilo jer su imali skladan brak i zajedno se pojavljivali na događajima.

Supružnici, koji su u braku od 1997. godine, posljednji su put zajedno viđeni u augustu prošle godine, tokom obiteljskog odmora na Ibizi, a ovog su mjeseca u prodaju stavili i svoju kuću u Melbourneu.

Tokom braka dobili su trojicu sinova, Dashiella (22), Romana (19) i Ignatiusa (16) te kćer Edith (8).

Inače, Blanchett, koja je u karijeri osvojila dva Oscara i tri Zlatna globusa, dobila je prije tri godine nagradu za životno djelo G'Day USA AAA Arts Gala, a uručio ju je George Clooney. On je bio pun hvale za kolegicu s kojom je radio na nekoliko filmova, uključujući "The Good German" i "The Monuments Men".

"Radio sam s njom kao redateljicom i kao glumicom i kad kažem kalibar, ne govorim samo o njezinim očiglednim talentima kao glumice. Mogla bi biti najbolja glumica svoje generacije. Savršena je profesionalka. Na setu čitavo vrijeme rješava probleme. I više od toga, kako rješava probleme u ostatku svijeta. Ona pokušava donijeti pravdu i nadu ljudima koji ih nemaju", istaknuo je Clooney.