Cijeni privatnost
28

Cate Blanchett otkrila da ne podržava zvijezde koje se eksponiraju na društvenim mrežama

I. B.
Cate Blanchett (Foto: Instagram)
Cate Blanchett (Foto: Instagram)
Dvostruka dobitnica Oscara i jedna od najcjenjenijih glumica svih vremena Cate Blanchett osvrnula se na holivudske zvijezde koje svaki trenutak života dokumentuju na društvenim mrežama, plašeći se i za svoju privatnost.

Čuvena australijska glumica i majka četvero djece izjavila je kako joj se ne sviđaju okviri pod kojima danas žive mnoge slavne ličnosti, a koje se tiču svakodnevnog eksponiranja na društvenim mrežama samo kako bi ostali "popularni".

"Cijela ova stvar i algoritmi koji moraju biti zadovoljeni, dokazuje da smo postali ovisni o postavljanju sadržaja, a od toga mi je zlo", izjavila je glumica.

Dodala je i kako se plaši da jednog dana i sama ne postane meta tračeva i tuđih ogovaranja.

"Posljednja stvar koju želim je da budem neko ko popunjava rupu u prostoru", rekla je glumica i poručila kako je bolje ne govoriti sve dok se nema šta za reći.

Cate, koja će u maju napuniti 53 godine i koja je poznata po svojim ikoničnim ulogama snažnih, karakternih žena i povijesnih junakinja, dokazala je kako skandali ne moraju biti sastavni dio holivudskog života.

Sa suprugom Andrewom Uptonom vjenčala se 1997. godine, a vrijede za jedan od najstabilnijih parova u svijetu filmske industrije.