Na Svjetskom prvenstvu
133

Casillas je i 2010. "ukrao" svu pažnju: Pred svima poljubio novinarku, a onda se njom i oženio

I. B.
Casillas i Carbonero bili su zajedno dugi niz godina (Foto: Screenshot)
Casillas i Carbonero bili su zajedno dugi niz godina (Foto: Screenshot)
Legendarni Španac Iker Casillas danas je šokirao javnost napisavši na Twitteru da je homoseksualac. Iako se ispostavilo da je njegov profil hakovan, mnogi su se prisjetili početka njegove veze sa Sarom Carbonero, jedinom ženom s kojom je golman prošetao do oltara.
Priča Casillasa i Carbonero za javnost je počela 2010. godine kada je golman, nakon što je s reprezentacijom Španije postao svjetski prvak, poljubio novinarku pred svim kamerama koje su bile uprte u njega.

Nakon što je dao izjavu te joj se i zahvalio, Casillas je dva puta poljubio Carbonero, na šta se ona pomalo zbunila, a zatim i izgovorila: "O moj Bože".

Trenutak se vrtoglavom brzinom proširio medijima, a mnogima je ostao u pamćenju i kao jedan od najupečatljivijih sa Svjetskog prvenstva u Južnoafričkoj Republici. Bila je to potvrda da su zajedno.

Od tada par je stalno bio pod budnim okom medija, no, bez ikakvih skandala i svađa, važili su za jednu od najuzornijih veza iz svijeta slavnih. Vjenčali su se 2016. godine, a zajedno dobili i sinove Martina i Lucasa.

Jedno drugom bili su velika podrška, a to je naročito došlo do izražaja kada su oboje zadesili zdravstveni problemi. Naime, Iker je doživio infarkt, dok se Sara borila s tumorom na jajniku.

Upravo zbog svega što su prošli zajedno, svijet je 2021. godine ostao šokiran viješću da se par razvodi.

Par je i tada sačuvao poštovanje jedno prema drugom, a nakon što su predali papire za razvod, sve se brzo odigralo. Postigli su dogovor da djeca žive s majkom, a da ih otac fleksibilno posjećuje.

"Poštovanje, naklonost i prijateljstvo ostat će uvijek. Naš prioritet je iz naklonosti i predanosti osigurati dobrobit naše djece i zaštititi ih tako da odrastaju u stabilnom i zdravom okruženju", rekli su tada u zajedničkom saopćenju.

Nakon teških trenutaka, činilo se da je Španac ponovo našao sreću. Tamošnji mediji početkom septembra raspisali su se kako je već tri mjeseca u vezi s Marijom Jose Camacho.

To je dodatno doprinijelo iznenađenosti javnosti nakon što je na njegovom Twitteru osvanulo priznanje da je homoseksualac.

Objava je uskoro nestala s njegovog profila, a Casillas se izvinio pratiteljima i LGBT zajednici.

"Profil mi je hakovan. Srećom, sve je kako treba. Izvinjenje svim mojim pratiteljima i naravno, još jedno izvinjenje LGBT zajednici", objasnio je Casillas.