Showbiz
0

Carmelo Anthony i Will i Jada Smith su najdarežljivije zvijezde

Sarajevo-x.com
Fond Giving back proglasio je Carmela Anthonyja i Jadu i Willa Smitha najdarežljivijima među slavnim osobama. Fond Giving back napravio je listu 30 najdarežljivijih osoba koje su donirale najviše u 2010. godini prema javnim podacima.

Lista najdarežljivijih osoba napravljena je na osnovu medijskih izvještaja i izvještaja dobrotvornih organizacija koje imaju podatke o tome koliko im je koja slavna osoba poklonila, prenosi Huffington Post.

Putem Fondacije Will i Jada Smith Family, par je poklonio 900.000 dolara za Fondaciju Lupus, školu u Baltimoreu i Fondaciju Make-a-Wish.

Carmelo Anthony poklonio je 837.200 dolara Univerzitetu Syracuse i neprofitnoj organizaciji The living classroom. Međutim, Stilista Philip Bloch tvrdi da je Anthony poklonio više od četiri miliona dolara. Glumica Jami Gertz i njen muž Antony Ressler donirali su ukupno više od deset miliona dolara tokom postojanja fonda Ressler Gertz.

Magazin Forbes je naznačio da Gertz nije mainstream glumica, ali da ipak daje pozamašne svote donacija. Međutim njen suprug Ressler je suosnivač investitorske kompanije koja vrijedi voše od 40 milijardi. Kompanija je izrazila želju kupovine Dodgersa.