Francuski mediji
0

Carla Bruni je moderna Marija Antoaneta

Sarajevo-x.com
Foto: Telegraph
Foto: Telegraph
Jedan od najutjecajnijih francuskih političkih žurnala nazvao je glamuroznu francusku prvu damu Carlu Bruni "modernom Marijom Antoanetom".

Pod naslovom “Zar nije dosta više”, žurnal Marianne piše da je zemlja umorna od egzotične četrdesetogodišnjakinje koja se konstatno fotografiše i prikazuje na svjetskim medijima.

Čitava medijska pompa se intenzivira u trenucima kada se nekadašnji model i pjevačica priprema objaviti treći muzički album.

U medijima su prisutne kako fotografije nage Bruni-Sarkozy tako i intimni intervjui, u kojima ona raspravlja od ljubavnog života do ljevičarskih političkih ideala.

Na većini snimaka je moguće vidjeti talijanskog seks simbola kako sa širokim osmijehom na licu bulji direktno u kameru. Sa konzervativnim suprugom koji pomoću desničarskih ideja i planova pokušava sprovesti reforme Francuske, Carla-Bruni Sarkozy izgleda budalasto i podsjeća, kako prenosi žurnal, na Marie Antoinetteu, nesretnu suprugu kralja Louisa XVI koja je obezglavljena tokom francuske revolucije.

Kao nekada Marija Antoaneta i Carla Bruni-Sarkozy sebe smatra najljepšom ženom u Evropi.

Nicolas Domenach, autor članka u Marianne, je napisao: “Čini se da se predsjednik koristi svakom prilikom kako bi istakao: `Nije li lijepa, nije li pametna, zar ne pjeva lijepo…? A javnost je jednostavno preumorna od svega toga”.

Autor članka je dodao: “Oni se konstantno dodiruju u javnosti, što je možda normalno za tek vjenčane parove, ali on je predsjednik a ona je prva dama, i nije baš da su oboje mladi! Beskrajno fotografisanje Carle u blizini predsjednika nije ništa više do vulgarne parade.”