Francuska
0

Carla Bruni ima probleme sa konzervativnim Sarkozyjem

Sarajevo-x.com
Foto: Telegraph
Foto: Telegraph
Francuska prva dama Carla Bruni-Sarkozy je priznala da “instinktivno pripada ljevičarima” i da ima probleme sa “konzervativcima” uprkos desno orijentiranoj politici supruga, izjavila je u novinskom intervjuu.

Priznala je da organizuje večere sa umjetnicima kako bi “kultivirala” svog supruga, koji je ovisnik o TV-u i čiji muzički ukus prestaje sa Elvisom Presleyem i njegovim francuskim ekvivalentom, Johnnyjem Hallydayem.

Glamurozna četrdesetogodišnjakinja je izjavila da je svjesna da su predstavnici njene muzičke izdavačke kuće željela zalijepiti naljepnicu na njenom novom albumu na kojoj bi stajalo: “Može vam se sviđati Carla Bruni, ali ne mora i njen suprug”. Na taj način bi se, navodno, napravila distanca između umjetnice i njenog iznimno nepopularnog supruga.

Uprkos njihovim različitim političkim gledištima, dodala je: “Ako se bude kandidovao i na sljedećim izborima, glasat ću za njega”.

“Moj suprug ne korespondira ideji koju sam imala o konzervativcima. On uopće nije konzervativac. Niti odgovara velikom broju ljudi koji čine njegovu stranku”, izjavila je francuska prva dama, a prenosi Reuters.

Carla Bruni-Sarkozy je izjavila da, iako je živjela 20 godina u Francuskoj, nikad nije željela postati Francuskinja, pri tom opisavši zemljake supruga kao “nostalgičare, ljubitelje književnosti i izrazito nemuzikalne”.