Showbiz
0

Carla Bruni i Nicolas Sarkozy dobili kćerku

SRNA
Nicolas Sarkozy i Carla Bruni (Foto: AFP)
Nicolas Sarkozy i Carla Bruni (Foto: AFP)
Carla Bruni-Sarkozy (43), supruga francuskog predsjednika Nicolasa Sarkozyja (56), sinoć je rodila kćerku.

Prva dama Francuske, koja je juče ujutro stigla u porodilište u centru Pariza, rodila je sinoć oko 20.00 sati kćerku.

 Dijete je rođeno tri nedjelje kasnije od predviđenog termina.

Djevojčica je prvo zajedničko dijete bračnog para Sarkozy, a prema spekulacijama sa društvene mreže Twitter moguće je da će se zvati Dalija.

Ispred pariske bolnice "La Muette clinic" u kojoj je smještena Carla Bruni, tokom jučerašnjeg prepodneva okupio se veliki broj građana, ali i još veći broj novinarskih i snimateljskih ekipa.

Novinarima nije bilo dozvoljeno da uđu u bolnicu i nije poznato kad će biti objavljene fotografije sretne majke i prve kćerke sadašnjeg predsjednika Francuske, odnosno prve bebe u istoriji koja je rođena dok joj je otac bio na najvišoj funkciji u Jelisejskoj palati.  

Predsjednik Francuske posjetio je suprugu u bolnici, gdje je, međutim, proveo samo pola sata, da bi ubrzo potom otišao službeno putovanje u Frankfurt, gdje je prisustvovao skupu povodom odlaska sa funkcije sad već bivšeg predsednika Evropske centralne banke, inače Francuza, Jean-Claudea Tricheta.
Carla Bruni već ima jedno dijete - desetogodišnjeg sina Orelijena, a Nicolas Sarkozy ima čak tri sina - Pierre (26), Jeana (25) i  Louisa (14 godina).