Glumčeva advokatica
16

Camille Vasquez negirala navode o vezi s Deppom: Ne mogu reći da sam iznenađena

N. O.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Advokatica Camille Vasquez demantovala je glasine da su ona i njen klijent Johnny Depp u emotivnoj vezi te ih je okarakterisala kao "seksističke", ali i priznala da nije iznenađena.

Vasquez je bila članica advokatskog tima Johnnyja Deppa tokom njegovog šestosedmičnog suđenja za klevetu protiv Amber Heard zbog članka koji je objavio The Washington Post 2018. godine.

Porota u Fairfaxu u Virginiji utvrdila je da je Heard oklevetala svog bivšeg muža člankom u kojem je tvrdila da je žrtva porodičnog zlostavljanja, pri čemu je Depp dobio 15 miliona dolara odštete, dok je ona dobila 2 miliona dolara odštete nakon što je sud potvrdio njenu tvrdnju da ju je Depp oklevetao.

Tokom suđenja pojavile su se spekulacije na društvenim mrežama koje su sugerirale da Vasquez izlazi s njenim klijentom, što je ona negirala.

"Pretpostavljam da to dolazi s činjenicom da si žena koja samo radi svoj posao", rekla je za People.

"Razočaravajuće je da su se određeni mediji na neki način složili s tim tvrdnjama ili su naveli da su moje interakcije s Johnnyjem - koji mi je prijatelj i kojeg poznajem i predstavljam već četiri i po godine - na bilo koji način bile neprikladne ili neprofesionalne. To je razočaravajuće čuti."

Advokatica je napomenula da joj je "veoma duboko" stalo do njenih klijenata i insistira da se "cijeli tim" zbližio tokom postupka.

U međuvremenu, rekla je da joj je "slomilo srce" kada je vidjela kako se Depp "bori za život" i sluša "najstrašnije optužbe koje se iznose protiv njega".

Vasquez ima dečka i rekla je da je "veoma sretna" u svojoj vezi, dok je istakla da je "neetično da izlazi s klijentima".

Dodala je: "To je i neetička optužba. To je seksistički. To je žalosno i razočaravajuće, ali u isto vrijeme na neki način dolazi s poslom. Ne mogu reći da sam bila toliko iznenađena".