Showbiz
0

Bushizmi - biseri najomraženijeg američkog predsjednika

Sarajevo-x.com
Bush na pecanju u New Orleansu
Bush na pecanju u New Orleansu
George W. Bush ostat će zapamćen kao predsjednik koji je započeo rat u Iraku, jedan od najvećih promašaja politike SAD-a. Od predsjednika koji upravlja svjetskom velesilom očekivala bi se veća ozbiljnost i inteligencija, međutim, Bush nas uvijek uspije iznenaditi. U nastavku pročitajte neke od najvećih bisera predsjednika SAD-a.
  1. “Obojica koristimo Colgate pastu za zube.”, izjavio je Bush kada ga je reporter upitao što on i britanski premijer Tony Blair imaju zajedničko.

  2. “O, ne, neće biti nikakvih žrtava.”, izjavio je tokom diskusije sa Pat Robertsonom o ratu u Iraku.

  3. “Da li i vi imate crnce?”, postavio je pitanje brazilskom predsjedniku Fernandu Cardosu na sastanku u novembru 2001.

  4. “Ja nisam veoma analitičan. Znate, ja ne provodim puno vremena razmišljajući o sebi i o stvarima koje radim.”, izjavio je 2003. tokom leta u Air Force One.

  5. “Sve u svemu, ovo je bila fantastična godina za mene i Lauru.”, izjavio je nakon godinu dana predsjednikovanja, a tri mjeseca poslije napada na New York 11. septembra.

  6. “Vjerujem da Bog govori kroz mene. Da nije tako, ne bih mogao raditi svoj posao.”, izjavio je 2004. na sastanku sa grupom Amiša.

  1. “Ima stara izreka u Tennesseeju, znam da je u Texasu, vjerovatno u Tennesseeju, koja kaže – prevari me jednom, sramota je tvoja. Prevari me – ne možeš biti prevaren dva puta.” Pogledajte video.

  2. “Znate, kada sam se kandidovao 2000. godine, rekao sam, želim da budem ratni predsjednik. Ni jedan predsjednik ne želi biti ratni predsjednik, ali ja to jesam.”, izjavio je 2006.

  3. Kada ga je Maria Bartiromo sa CNBC-ja upitala da li koristi Google, odgovorio je: “Povremeno. Jedna od stvari koje sam koristio na Googleu jesu mape. Znate, vrlo je zanimljivo vidjeti – zaboravio sam ime programa – ali imate satelit i možete, kao… Ja nekako volim gledati svoj ranč. Podsjeti me gdje nekada želim biti.” Pogledajte video.

  4. “Mislim…struja se okrenula…vidite, kako se ja sjećam….Ja sam odrastao u pustinji, ali struje su…Lako je vidjeti tok struje…Jesam li ja rekao te riječi?”, izjavio je kada su ga upitali da li se struja promijenila u Iraku.

  5. Bush: “Peter, hoćeš li mi postaviti pitanje sa tim sunčanim naočalama?” Peter Wallsten iz LA Timesa: “Mogu ih i skinuti.” Bush: “Interesuje me taj look sa sunčanim naočalama, zaista.”

Wallsten: “U redu, onda ću ih ostaviti.” Bush: ”Ali samo da gledatelji znaju, sunca nema.” Wallsten: ”To zavisi od vaše perspektive.” Ovo je bio razgovor sa slijepim novinarom Peterom Wallstenom, kojem se Bush kasnije ispričao. Pogledajte video.

  1. “Moj najbolji trenutak bio je kada sam uhvatio ribu brancin od 3.5 kg u svom jezeru.”, odgovorio je kada ga je reporter upitao koji mu je bio najbolji trenutak od kako je preuzeo dužnost predsjednika.

  2. “Poenta je kako da radimo zajedno da postignemo važne ciljeve. A jedan takav cilj jeste demokracija u Njemačkoj.”

  3. “Ja težim da budem kompetitivna nacija.”