{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Bubnjar Amar Češljar tvrdi da mu je profil hakovan: Nisam komentarisao proteste u Mostaru

Klix.ba
15.10.2018. u 15:58
209
172
Bubnjar Amar Češljar tvrdi da mu je profil hakovan: Nisam komentarisao proteste u Mostaru
209
Bubnjar Amar Češljar tvrdi da mu je profil hakovan: Nisam komentarisao proteste u Mostaru
Amar Češljar
Nakon što su Dino Merlin i Letu štuke otkazali saradnju bubnjaru Amaru Češljaru zbog spornog komentara, oglasio se i Češljar koji tvrdi da je njegov profil bio hakovan i poručujući da je njegov jedini način komuniciranja bio i ostao muzika.
U objašnjenju koje je objavio na svom Facebook profilu Češljar je naglasio da mu nije cilj pravdati se, već iznijeti javnosti do sada nepoznate činjenice.

"Komentar koji je napisan pod mojim imenom na Facebooku portala Klix.ba, a pod postom o protestima studenata u Mostaru nisam napisao ja. Moj mail i profil su bili hakovani. Notifikacije o promijenjenoj šifri su obrisane, što sam shvatio tek jutro poslije kad se nisam uspio logovati ni na Facebook ni na e-mail. Sa mog e-maila su slane poruke novinarima i portalima u Hrvatskoj, kao dupli demantiji u dva različita perioda tokom te noći. Istina je da nisam napravio komentare, niti sam poslao pomenute mailove novinarima. Ali jesam obavio jedini telefonski razgovor s hrvatskim novinarom Vedranom Strukarom, u kojem sam dao izjavu i sve negirao, ali taj dio nije objavljen", napisao je.

Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba


Naveo je kako je u svojoj karijeri sarađivao s ljudima iz cijele BiH, kao i iz svakog kraja svijeta.

"Moji lični stavovi i profesionalni domet ipak sežu dalje od polovičnih i pronacionalističkih, pronasilnih ili bilo kakvih sličnih komentara po društvenim mrežama. Nažalost, trenutna situacija u našoj zemlji povoljna je za ovakva provociranja i utemeljenje 'istina', a da se kontaktiraju sudionici. Tako da, sve što je izneseno nije ni blizu istine koju ja živim. Sve je instrumentalizirano ili ispolitizirano. O mojoj privatnosti se malo zna, ali bih dodao da je jedan dio moje šire porodice hrvatske nacionalnosti i da čak ni greškom ne bih mogao napisati nešto slično onome što je navedeno. Ali, svakako se želim izviniti svojim prijateljima, kolegama, porodici i muzičarima čitavog svijeta koji su doživjeli neprijatnost pomislivši da je ovo izjava Amara Češljara kakvog godinama poznaju", napisao je Češljar poručivši da je njegov jedini način komuniciranja bio i ostao muzika.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: