Večeras održava koncert
0

Bruce Dickinson sinoć stigao u Sarajevo, bio na piću u hotelu Evropa

I. S.
Adnan Ćuhara i Bruce Dickinson
Adnan Ćuhara i Bruce Dickinson
Legendarni Bruce Dickinson sinoć je stigao u Sarajevo te je fotografisan dok je uživao na piću u hotelu Evropa.

Bio je u društvu Adnana Ćuhare, vlasnika producentske kuće Prime Time. Bruce za večeras sprema muzički spektakl - u dvorani Mirza Delibašić će u 20 sati održati koncert uz pratnju Zagrebačke filharmonije.

"Veselim se što ćemo se opet družiti jer izvodimo čudesno muzičko djelo Concerto for Group and Orchestra. To je djelo klasične muzike koje je napisao Jon Lord iz Deep Purplea u kojem se na istoj valnoj duljini susreću rock'n'roll bend i orkestar. Ja sam pjevač u vokalnom dijelu koncertu, koji je ustvari prvi dio predstave", rekao je Bruce ranije.

Uz frontmena Iron Maidena Brucea Dickinsona na ovom će koncertu nastupiti čitav niz legendarnih imena; John O'Hara na klavijaturama (Jethro Tull), Tanya O'Callaghan na basu (Whitesnake), Kaitner Z Doka na gitari (Jon Lord, Ian Paice), Bernard Welz na bubnjevima (Jon Lord, Don Airey) i Mario Argandonija – udaraljke (Jon Lord) uz pratnju 74 muzičara Zagrebačke filharmonije. Dirigent je Paul Mann.

Set lista na sarajevskom koncertu sastoji se od sva tri dijela Jon Lordovog "Concerto For Group And Orchestra", dijelove "Sarabande" kao i neke od najvećih hitova Deep Purplea, poput "Smoke On The Water", "Perfect Strangers", "When A Blind Man Cries", "Soldier of Fortune", ali i dvije pjesme Brucea Dickinsona. Svaka će pjesma sadržavati potpuni orkestralni aranžman.