U New Yorku
55

Brojne svjetske ličnosti pratile finale US Opena, Đoković slavio s Matthewom McConaugheyom

L. R.
Novak Đoković nakon pobjede (Foto: EPA)
Novak Đoković nakon pobjede (Foto: EPA)
Brojne svjetske ličnosti pratile su finale US Opena na kojem je sinoć srbijanski teniser Novak Đoković osvojio svoj 24. Grand Slam trofej u karijeri.
Nakon pobjede, Novak Đoković je slavio u društvu porodice i prijatelja, a na terenu mu se pridružio i holivudski glumac Matthew McConaughey i njegova supruga i model Camila Alves.

No, McConaughey i Alves nisu bili jedine ličnosti koje su pratile finale US Opena, koji se održavao u New Yorku. Kako prenose mediji, prema reakcijama koje su vidjeli u publici, gotove sve ličnosti su došle podržati Novaka Đokovića.

Naime, fotoreporteri su zabilježili brojna poznata lica kao što su: Sting i njegova supruga Trudie Styler, Leonardo DiCaprio, Keith Urban, Nicole Kidman, Charlize Theron, Zach Braff, Emma Roberts, Justin Timberlake, Eva Longoria i brojni drugi.

Srbijanski teniser Novak Đoković (2. ATP) osvojio je US Open nakon što je u sinoćnjem finalu bio bolji od Rusa Daniila Medvedeva (3. ATP). Meč je trajao gotovo tri i po sata, a po setovima je bilo 6:3, 7:6, 6:3 za Novaka Đokovića.

Novak se ovom pobjedom dodatno izdvojio na vrhu liste ispred drugoplasiranog Rafaela Nadala koji ima 22 titule. Ovo je Novaku ujedno bio četvrti osvojeni US Open. S druge strane, Medvedev je ostao na jednom osvojenom Grand Slamu - US Open iz 2021. godine.