Na festivalskom trgu
14

Brojne poznate ličnosti okupile se na koktelu uoči dodjele nagrada SFF-a

Klix.ba
Foto: N. G./Klix.ba
(Foto: N. G./Klix.ba)
Na koktelu koji je upriličen prije večerašnje dodjele nagrada 24. Sarajevo Film Festivala u Narodnom pozorištu, okupile su se brojne poznate ličnost iz filmskog i javnog života naše zemlje.

Na festivalskom trgu zatekli smo reditelja Srđana Vuletića, njegovog kolegu Ademira Kenovića sa suprugom Selmom, potom i Pjera Žalicu, hrvatskog scenaristu i reditelja Dalibora Matanića, ekipu iz žirija Cinelinka, ministra civilnih poslova BiH Adila Osmanovića, bh. glumicu Elmu Juković, reditelja Danisa Tanovića sa suprugom, glumca Ermina Bravu, gradonačelnika Sarajeva Abdulaha Skaku, predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Denisa Zvizdića, ministra kulture i sporta Kantona Sarajevo Mirvada Kurića, kao i bivšeg ministra Samera Rešidata, bosanskohercegovačku dizajnericu Hanu Sirćo...

Večerašnoj dodjeli nagrada u Narodnom pozorištu prisustvovat će i gradonačelnici Sarajeva i Zagreba, Milan Bandić i Abdulah Skaka.

Direktor SFF-a Mirsad Purivatra zahvalio se svima koji su doprinijeli i 24. izdanju najveće filmske smotre u regiji.

"Hvala vam što ste došli u Sarajevo i što ste dio našeg festivala", kazao je Purivatra.

Nakon koktela sve zvanice proštet će se crvenim tepihom nafestivalkom trgu, a potom ući u Narodno pozorište gdje će biti upriličena svečana dodjela nagrada za najbolje ovogodišnje filmove u svim kategorijama te najboljeg reditelja, glumaca i glumicu.

Festivalska publika će večeras saznati koji će filmovi iz Takmičarskog programa igrani, dokumentarni i kratki film dobiti prestižnu nagradu Srce Sarajeva.

Podsjećamo, u okviru Takmičarskog programa ove godine predstavljeno je deset igranih filmova, 23 dokumentarna filma te deset kratkih filmova.