U nadolazećim memoarima
19

Britney Spears otkrila da je otac zlostavljao u djetinjstvu: Kada je bio pijan, postao bi jako zao

L. R.
Britney Spears (Foto: EPA)
Britney Spears (Foto: EPA)
Britney Spears ovih dana ne prestaje s iznošenjem detalja iz svog privatnog života, a ovaj put je govorila o odnosu sa svojim ocem Jamiejem Spearsom.
Naime, pop zvijezda otkrila da ju je otac alkoholičar te da ju je zlostavljao i nazivao debelom dok je 13 godina bila pod njegovim starateljstvom.

Ona u svojim nadolazećim memoarima "The Woman in Me" već na prvim stranicama optužuje svog oca te navodi da je bio zao, apatičan i hladan tokom njenog djetinjstva.

Dalje navodi da ju je otac nastavio omalovažavati i u njezinim tridesetima gdje ju je nazivao debelom i naređivao da radi stvari koje nije željela. Uz to ističe, kako je njen otac Jamie konstano pio alkohol i gubio svijest pa je imala strah sjesti u automobil s njim.

"Tata je pio dok ne izgubi svijest. Nestajao je na nekoliko dana, a kad je bio pijan, postao bi jako zao. Stres zbog nedostatka novca bio je pojačan kaosom izazvanim tatinim ekstremnim promjenama raspoloženja", opisala je u svojim memoarima.

Britney dalje kaže kako sada vjeruje da je očev alkoholizam bio potaknut zlostavljanjem od strane vlastitog oca odnosno njenog djeda Junea Spearsa.

Inače, Britney je nakon neslavnog sloma 2007. i 2008. godine u kojem je obrijala glavu pred svjetskim medijima trinaest godina bila smještena u legalni pritvor, koji se obično koristi samo za starije ili teško psihički bolesne osobe.Tokom tog vremena njen otac je imao punu pravnu kontrolu nad njenim životom uključujući njen novac i tijelo.

Podsjećamo, njeni memoari pod nazivom "The Woman in Me" izlaze 24. oktobra, a očekuje se da će izazvati veliku medijsku pažnju.