Showbiz
0

Britney Spears može posjećivati djecu

FENA
Sud u američkoj saveznoj državi Kaliforniji odbio je vratiti pjevačici Britney Spears starateljstvo nad njezino dvoje djece. Spears je umjesto toga dobila pravo da posjećuje djecu. Njen bivši suprug Kevin Federline dobio je isključivo starateljstvo nad djecom u odluci suda u ovoj sedmici, javio je BBC.

Sudija višeg suda Los Angelesa Scott Gordon produžio je naređenje o davanju starateljstva do 26. oktobra radi drugog saslušanja na kojem bi razmotrio novonastalu situaciju.

Par je ranije dijelio starateljstvo nad djecom a sud nije pružio nikakav razlog za promjenu odluke. Advokat Spearsove Sorrell Torpe izjavio je magazinu US da je odluka sudije donijeta nakon što pjevačica nije bila u stanju dokazati da je ispoštovala nekoliko sudskih naredbi.

Prošlog je mjeseca Gordon izjavio da je Spears (25) pokazala "naviknuto, često i kontinuirano korištenje nedozvoljenih supstanci i alkohola".

Pjevačica, čija je karijera ugrožena godinama neprimjerenog ponašanja, nije prisustvovala sudskom zasjedanju, ali je Federlin bio prisutan.

Govoreći nakon saslušanja, Federlinov advokat Mark Kaplan izjavio je kako njegov klijent vjeruje da mu je davanje starateljstva "opravdano".

"Kevin želi zadržati starateljstvo toliko dugo koliko može", izjavio je Kaplan.

Sudija bi kasnije trebao potvrditi detalje o davanju prava na posjetu Spearsovoj.

Njoj je već naređeno da se podvrgne nasumičnim testovima na drogu i alkohol dva puta sedmično i da se jednom sedmično sastaje na "roditeljskoj obuci", sudeći po sudskim dokumentima.