Problemi s kožom
0

Britney Spears boluje od psorijaze

Klix.ba
Nakon gotovo četverogodišnjeg izbivanja sa svjetske scene, nakon kraha u privatnom, ali i poslovnom životu, Britney Spears se vratila u punom sjaju. Međutim, čini se kako nju problemi baš ne popuštaju.

Tridesetogodišnja pjevačina na koži nogu ima izražene rane pa se pretpostavlja da pati od psorijaze, piše National Enquirer.

Pjevačica prije nekoliko mjeseci na nogama nije imala ovakve rane, a tokom posljednjeg pojavljivanja u javnosti nemoguće ih je bilo ne primijetiti.

Izvor blizak pjevačici je ipak ustvrdio da ovo nije nešto što se dešava odnedavno.

"Britney ima probleme s kožom već duže vrijeme, ali je to naročito izraženo i vidljivo samo kada je pod ekstremnim pritiskom", rekao je izvor za National Enquirer.

Uzroci psorijaze nisu u potpunosti poznati, ali genetika tu igra veliku ulogu. Ona se može pojaviti na bilo kojem dijelu tijela i često svrbi.

Pojedini tabloidi navode da je mogući uzrok tako vidljivih tragova psorijaze mogao biti TV show X Factor u kojem se predstavljaju talentirani mladi ljudi, a Britney je jedna od sudija. Pojedini tvrde kako je Simon Cowell, glavni sudija, previše zahtjevan i negativno utječe na nju te joj stvara pritisak.