Nakon tajne audicije
8

Britanski mediji tvrde da je Aaron Taylor-Johnson novi favorit za ulogu Jamesa Bonda

N. O.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Aaron Taylor-Johnson smatra se favoritom u utrci za ulogu Jamesa Bonda u nastavku franšize nakon što je navodno učestvovao u tajnoj audiciji.

Britanski mediji prenose da je 32-godišnji glumac impresionirao rediteljicu Barbaru Broccoli tokom njihovog sastanka u studiju Pinewood.

Špekulacije o nasljedniku Daniela Craiga u ulozi Agenta 007 traju još od objave posljednjeg nastavka filma, a uprkos drugim kandidatima koje su mediji navodili kao potencijalnog Bonda čini se da je Aaron preuzeo vodstvo.

The Sun tvrdi da je Aaron bio na audiciji te da je oduševio rediteljicu i producente i da je sad jedan od glavnih kandidata za ulogu.

Aaron, koji je oženjen rediteljicom filma "Fifty Shades of Gray" Sam Taylor-Johnson (55), glumio je u filmovima kao što su "Bullet Train", "Kick-Ass", "Avengers".

Karijeru je započeo u seriji Armadillo iz 2001. prije nego što se pojavio u filmu "Bill and Casualty", a potom i u biografskom filmu o Johnu Lennonu iz 2009. "Nowhere Boy".

Za ulogu kultnog agenta bila su vezana brojna poznata imena od Henryja Cavilla, Toma Hardyja, a ovog ljeta su britanski mediji tvrdili da je ipak glavni favorit Idris Elba.