Showbiz
11

Britanska zvijezda Tara Palmer-Tomkinson pronađena mrtva u stanu

Klix.ba
Tara Palmer-Tomkinson (Foto: AFP)
Tara Palmer-Tomkinson (Foto: AFP)
Engleska TV voditeljica, model i humanitarna aktivistica Tara Palmer-Tomkinson pronađena je mrtva u svom stanu. Policija je potvrdila da je žena u 40-im godinama pronađena mrtva u stanu u South Kensigtonu u 13:40 sati po lokalnom vremenu.

Tari je prošle godine dijagnosticiran tumor na mozgu. Princ Charles, blizak prijatelj njene porodice, odao je počast 45-godišnjakinji rekavši da je duboko ožalošćen zbog njene smrti.

Foto: AFP
Foto: AFP

Palmer-Tomkinson je slavu stekla 1990-ih godina kao "It Girl". Riječ je o izrazu koji je nastao među bogatim Britancima, a koristio se za lijepe i moderne žene koje su zračile seksipilom, a da pri tome nisu previše otkrivale. Radila je kao kolumnistica za Sunday Times, bila je reality zvijezda i neizostavan dio londonske party scene od 1990-ih do 2000-ih godina.

Zbog svog načina života često je završavala na naslovnicama časopisa, što ju je i dovelo u reality show. Također, bila je poznata i po ovisnosti o kokainu o čemu je mnogo puta javno govorila.

Tumor joj je dijagnosticiran u januaru prošle godine nakon što se vratila sa skijanja, a osim toga bolovala je od autoimune bolesti koja je prouzrokovala akutnu anemiju, umor i bol u zglobovima.

Palmer-Tomkinson je bila bliska kraljevskoj porodici, a 2011. je prisustvovala i vjenčanju princa Williama i Kate Middleton.

Foto: AFP
Foto: AFP