​Dvije godine borbe
12

Britanska rock zvijezda Rod Stewart izliječio se od karcinoma prostate

E. Sk.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Britanska rock zvijezda Rod Stewart objavio je da se izliječio od karcinoma prostate nakon dvije godine liječenja, prenose britanski mediji.

Rezultati su pokazali da je sve uredu u julu, a bolest mu je otkrivena u ranoj fazi, 2017. godine.

"Sir Rob" pričao je javno o svojoj bolesti prilikom prikupljanja sredstava za liječenje karcinoma prostate na evropskoj turneji udruženja "Prostate Project", prošli vikend u Engleskoj.

Pjevač je apelovao na muškarce da redovno odlaze na pregled, jer je upravo redovan odlazak kod ljekara njemu pomogao da na vrijeme otkrije bolest.

"Prije dvije godine saznao sam da imam rak prostate. Sada sam čist, samo zato što je otkriveno na vrijeme. Toliko testova sam uradio. Ljudi, morate zaista da idete kod doktora", rekao je Stewart, koji ima osmero djece, i dodao je da mu je pomoglo da prođe kroz težak period to što je ostao pozitivan i nasmijan.

Ovo nije njegova prva bitka sa opakom bolešću. 2001. otkrio je u jednom intervjuu da se godinu dana borio sa rakom štitne žlijezde.

"Ovo je bio strašan šok za moj aktivan stil života. Oduvijek sam mislio da sam u odličnoj kondiciji i da sam fit. Igram fudbal i svakog dana vježbam", ispričao je muzičar prije nekoliko dana.