Showbiz
0

Britanska kraljica konačno je pokazala interes za "Kraljicu"

FENA
Britanska kraljica konačno je pokazala interes za "Kraljicu", višestruko nominiranu i Oscarom nagrađenu dramu u kojoj ju je Helen Mirren "savršeno skinula". Toliko je zaintrigirana odličnom ulogom, pa je glumicu pozvala na kavu, koja bi se trebala dogoditi sljedećeg mjeseca.

Iako je Elizabeta velika obožavateljica Helen Mirren, te u svojoj DVD kolekciji ima nekoliko njezinih filmova, "Kraljicu" ipak nije pogledala. "Kraljica obožava Mirren, ali nije vidjela film i nema namjeru, jer su uspomene još svježe i to bi moglo biti opasno za njezino zdravlje", rekao je kraljevski izbor tabloidu The Sun.

Osim Mirren, na kavu s kraljicom ide scenarist Peter Morgan, a pridružit će im se i redatelj Stephen Frears. "Pozvani smo da je upoznamo i smatram to lijepom gestom obzirom na uspjeh i uvjerljivost filma", izjavio je Morgan na dodjeli Oscara.

Kraljica Elizabeta, kažu izvori, žarko je navijala za Mirren na dodjeli, a kad je njezina dvojnica, očekivano, dobila nagradu, bila je sretna "kao da ga je i sama osvojila". "Unatoč kontroverzama oko filma, u Buckinghamskoj palači sinoć je bilo pravo slavlje", ispričao je izvor.

Hellen Mirren glumila je u mnogobrojnim britanskim i holivudskim filmovima i, kažu kritičari, jedna je od najizražajnijih i najkvalitetnijih engleskih glumica. Ipak, Elizabetin omiljeni film s Helen Mirren nije nikakva dubokoumna drama, već komedija "Djevojke s kalendara".