Traumatično iskustvo
11

Britanska glumica tvrdi da joj je doktor odbio dati anesteziju prilikom operacije lica

L. R.
Daniella Westbrook (Foto: Instagram)
Daniella Westbrook (Foto: Instagram)
Britanska glumica Daniella Westbrook nedavno je otkrila detalje traumatičnog iskustva kojeg je doživjela na operaciji u Turskoj.
Naime, glumica se odlučila na rekonstrukciju lica nakon više godina borbe s osteporozom i oštećenjima na nosu koje je uzrokovala njena ovisnost o kokainu.

Međutim, tvrdi da je doktor odbio koristiti anesteziju prilikom operativnog zahvata i da je ošamario nakon što je tražila da prestane rezati njeno lice. Doktor je bez njenog dopuštenja ubacio metalne šipke koje su probijale gornju usnu.

Glumica ističe kako u Tursku nije išla zbog jeftinije operacije te da je aktivno razgovarala sa svojim hirurgom tri mjeseca prije operacije. Zbog nesporazuma u komunikaciji, podvrgnula se 3D snimanju nosa i tada su joj rekli da je nemoguće napraviti korektivni zahvat zbog gustoće njenih kostiju.

Ponudili su joj filere i botoks kao alternativu za ispravljanje nosa i ona je pristala na to, ali nije znala da će joj uraditi operaciju za podizanje nitima kako bi joj oblikovali lice.

"Dakle, ja sjedim i vrištim, ali od šoka i plačem. On ima tri metalne šipke i stavlja mi ih u lice. Rekla sam mu da me jako boli i molila ga da prestane jer sam uplašena. Nisam znala da će se ovo dogoditi, Bilo je stvarno zastrašujuće", objasnila je Westbrook.

Tada je hirurg otišao iza njenih leđa i držao joj glavu te govorio da se prestane micati, a onda ju je ošamario i napustio prostoriju usred zahvata. Njene rane zašio je drugi hirurg. Navodi da su je poslali kući bez antibiotika i da je kratkoročno izgubila vid na desnom oku zbog zračnog pritiska u avionu.

Podsjećamo, Danniella je imala zatezanje kože nitima, liposukciju obraza i usana, presađivanje masnoće na bradi i urezanu liniju čeljusti nakon što joj je uništen nos zbog prekomjerne upotrebe droga 2002. godine. Procjenjuje se da je dnevno uzimala do pet grama kokaina, gdje je potrošila oko 250.000 eura.