{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Brigitte Bardot: Zaštite slonove ili ću i ja put Rusije

S
4.1.2013. u 16:21
8
28
Brigitte Bardot: Zaštite slonove ili ću i ja put Rusije
8
Brigitte Bardot: Zaštite slonove ili ću i ja put Rusije
Brigitte Bardot (Foto: Arhiv/AFP)
Poznata francuska glumica Brigitte Bardot zaprijetila je da će uzeti rusko državljanstvo ukoliko vlasti ne spriječe planirano uspavljivanje dva bolesna slona Baby i Nepal.
Ukoliko to bude učinjeno, Brigitte Bardot će se pridružiti glumcu Gerardu Depardieuu kome je ruski predsjednik Vladimir Putin odobrio rusko državljanstvo.

Oba slona, koja su bila u vlasništvu cirkusa "Pinder" a sada su u zoološkom vrtu u Lyonu, trebalo bi da budu uspavani jer boluju od tuberkuloze i predstavljaju prijetnju za ostale životinje i posjetioce.

Odluka o uspavljivanju slonova, koje su prošlog mjeseca donijele gradske vlasti, nedavno je odložena zbog božićnih praznika.

U kratkom saopštenju za javnost Bardot, koja se već više decenija bori za zaštitu životinja, traži da se životinje zadrže u životu ili će napustiti Francusku.

"Ukoliko vlasti kukavički i besramno ubiju Baby i Nepala... odlučila sam da uzmem rusko državljanstvo i napustim zemlju koja nije ništa drugo do groblje životinja", istakla je 77-godišnja glumica.

Bardot je navela da je njen kolega Depardieu, koji je napustio Francusku zbog uvođenja visokog poreza na bogate, "žrtva krajnje nepoštenog progona".

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: