|

Brigitte Bardot: Zaštite slonove ili ću i ja put Rusije

Brigitte Bardot: Zaštite slonove ili ću i ja put Rusije
8
S
SRNA
4.1.2013. u 16:21
28
komentara
8

dijeljenja
Brigitte Bardot: Zaštite slonove ili ću i ja put Rusije Brigitte Bardot (Foto: Arhiv/AFP)
Poznata francuska glumica Brigitte Bardot zaprijetila je da će uzeti rusko državljanstvo ukoliko vlasti ne spriječe planirano uspavljivanje dva bolesna slona Baby i Nepal.
Ukoliko to bude učinjeno, Brigitte Bardot će se pridružiti glumcu Gerardu Depardieuu kome je ruski predsjednik Vladimir Putin odobrio rusko državljanstvo.

Oba slona, koja su bila u vlasništvu cirkusa "Pinder" a sada su u zoološkom vrtu u Lyonu, trebalo bi da budu uspavani jer boluju od tuberkuloze i predstavljaju prijetnju za ostale životinje i posjetioce.

Odluka o uspavljivanju slonova, koje su prošlog mjeseca donijele gradske vlasti, nedavno je odložena zbog božićnih praznika.

U kratkom saopštenju za javnost Bardot, koja se već više decenija bori za zaštitu životinja, traži da se životinje zadrže u životu ili će napustiti Francusku.

"Ukoliko vlasti kukavički i besramno ubiju Baby i Nepala... odlučila sam da uzmem rusko državljanstvo i napustim zemlju koja nije ništa drugo do groblje životinja", istakla je 77-godišnja glumica.

Bardot je navela da je njen kolega Depardieu, koji je napustio Francusku zbog uvođenja visokog poreza na bogate, "žrtva krajnje nepoštenog progona".
Prijavi grešku


Komentari (28)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...