Njoj je to smiješno
119

Brigitte Bardot: Glumice koketiraju s producentima pa kasnije tvrde da su zlostavljane

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Francuska glumica Brigitte Bardot kazala je da su svi oni koji su digli svoj glas protiv seksualnog uznemiravanja licemjerni i smiješni. Bardot se pridružila Catherine Deneuve u kritikovanju žena u filmskoj industriji koje su se požalile na zlostavljanje, rekavši da je to u većini slučajeva licemjerno, smiješno i nezanimljivo.

"Mnoge glumice koketiraju s producentima da dobiju ulogu. Kada pričaju o tome kasnije kažu da su ih seksualno uznemiravali. To im više šteti nego što im pomaže", kazala je glumica u intervjuu za Paris Match.

Kazala je i da nikada nije bila žrtva seksualnog uznemiravanja.

"Smatrala sam da je lijepo kada mi neko kaže da sam lijepa ili da imam lijepu zadnjicu. Takvi komplimenti su bili poželjni", rekla je Bardot.

Bardot se pridružila Catherine Deneuve u protestu protiv okupljenih oko #BalanceTonPorc, francuske inačice kampanje #MeToo. Deneuve je napisala pismo u kojem je osudila "puritanski val pročišćavanja" navodeći da je "bitna sloboda zavođenja". Kasnije se izvinila žrtvama seksualnog zlostavljanja rekavši da je duh njenog teksta iskrivljen.