{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Bregoviću kazna od 24.000 eura zbog nelegalne gradnje

S
28.8.2010. u 21:21
0
10
Bregoviću kazna od 24.000 eura zbog nelegalne gradnje
0
Bregoviću kazna od 24.000 eura zbog nelegalne gradnje
Goran Bregović
Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu odlučilo je da odloži krivično gonjenje protiv muzičara Gorana Bregovića, osumnjičenog za nelegalnu gradnju, nakon što je prikupilo potrebna obavještenja i dobilo saglasnost suda.
Portparol Republičkog tužilaštva Tomo Zorić rekao je da je rješenjem o odlaganju krivičnog gonjenja Bregoviću naloženo da u roku od šest mjeseci, od prijema rješenja, gradskom Sekretarijatu za zdravstvo uplati dva i po miliona dinara /oko 24.000 eura/.

Ministarstvo za životnu sredinu i prostorno planiranje Srbije podnijelo je sredinom marta tužilaštvu krivičnu prijavu protiv Bregovića zbog krivičnog djela gradnja bez građevinske dozvole. Riječ je o objektu u beogradskom naselju Voždovac, u čiju izgradnju je Bregović investirao sredstva.

"Ovaj potez koji je tužilaštvo preduzelo nema veze sa upravnim postupkom koji je u nadležnosti opštine Voždovac i u kome će se odlučiti šta će biti sa objektom koji je bespravno izgrađen", naveo je portparol Tužilaštva.

Zorić je rekao da će iznos od dva i po miliona dinara biti iskorišćen za ulaganje u gradske bolnice, na korist građana.

"Uz sve poštovanje Bregovićevog rada i kulturne afirmacije Srbije, ovo je dokaz da su svi jednaki pred zakonom i da svako mora da odgovara ako prekrši zakon", rekao je Zorić i dodao da je Bregović primio rješenje 9. avgusta.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: