Iz 1968. godine
38

Brat princeze Diane podijelio njihovu fotografiju iz djetinjstva, svi imaju isti komentar

N. O.
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Charles Spencer se osvrnuo na svoje školske dane sa sestrom, princezom Dianom, usljed objavljivanja svojih memoara, a svi imaju istu reakciju na fotografiju.

Spencer je podijelio fotografiju iz djetinjstva s Dianom iz 1968. godine. Na snimku se vide u istim crvenim uniformama, a Charles je rekao da je fotografija snimljena na dan prekretnice u njegovom obrazovanju u dobi od 4 godine.

"Moj prvi dan u školi, u septembru 1968. godine: moj otac je snimio ovu fotografiju mene i moje sestre Diane, neposredno prije nego što nas je odvezao u Silfield, zaista lijepu osnovnu školu u King's Lynnu, Norfolk. Direktorica je bila gospođica Jean Lowe, topla i promišljena dama koja je voljela svoje dječake i djevojčice", napisao je Charles ispod fotografije na Instagramu.

Otkrio je kako je u toj školi bio do 1972. godine, kada je otišao na mjesto koje u svojim memoarima naziva "vrlo privatnom školom".

Mislio je na Maidwell Hall, internat za sve dječake koji je pohađao od 8 do 13 godina. U memoarima se historičar suočava sa traumom iz djetinjstva koju je tamo pretrpio, otkrivajući po prvi put da je bio žrtva zlostavljanja.

Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE

Međutim, većina je nakon što su vidjeli fotografiju imala isti komentar. Ukazali su na to koliko princeza Charlotte liči na Dianu u djetinjstvu.

"Princeza Charlotte je Dianina kopija", "Princeza Diana nastavlja živjeti kroz princezu Charlotte", "Vidim i princa Georgea i princezu Charlotte u vama", glasili su komentari.