Showbiz
65

Brat pakistanske Kim Kardashian: Ne žalim što sam je ubio, obeščastila je našu porodicu

Klix.ba
Brat Qandeel Baloch poznate kao pakistanska Kim Kardashian priznao je da je zadavio svoju sestru u porodičnoj kući zbog fotografija koje je postavljala na društvene mreže.

Muhammad Waseem dao je svojoj sestri Baloch, pravog imena Fauzia Azeem, tabletu kako bi je uspavao prije ubistva.

"Nije bila svjesna da ću je ubiti. Ne žalim zbog toga jer je obeščastila ime Baloch", rekao je na konferenciji za novinare koju je ugovorila policija.

Qandeel Baloch postala je poznata u Pakistanu 2014. godine nakon što je video u kojem pita "Kako izgledam?" postao viralan. O njoj su pisali svi mediji kada je rekla da će se skinuti za pakistansku kriket reprezentaciju ako pobijede Indiju na svjetskom T20 prvenstvu.

Trebala se pojaviti u reality showu "Big Boss", indijskoj verziji "Big Brothera", a nedavno se pojavila i u spotu pjevača Aryana Khana u kojem izvodi twerking. Dok su je mnogi podržavali, neki su joj zamjerali što se tako fotografiše i nerijetko su joj prijetili jer je "izdala" tradicionalne konzervativne vrijednosti.

Mnogi su pobjesnjeli kada je postavila video na kojem je s imamom Muftijem Qavijem te tvrdila kako su ispušili cigaru i pili sokove tokom ramazana. Qavi je uklonjen iz komiteta koji odlučuje o početku i kraju ramazana nakon ovih navoda.

Komesar policije Akram Azhar kazao je kako će tražiti najveću kaznu za ubistvo. Moguća je i smrtna kazna, a ako bude optužen za ubistvo iz časti imat će pravo na porodično pomilovanje.

Više od 500 osoba godišnje u Pakistanu bude ubijeno iz časti. Ubistva najčešće počine članovi porodice žrtava.