Dokument Tužilaštva
35

Branislav Lečić objelodanio dijelove transkripta navodnog razgovora s Danijelom Štajnfeld

I. S.
Foto: Pixsell
Foto: Pixsell
Branislav Lečić objavio je dijelove transkripta navodnog razgovora s Danijelom Štajnfeld koja ga je u martu ove godine optužila za silovanje.
Lečić tvrdi kako je snimak montiran. Dokument koji je objavio na Twitter profilu napisalo je Više javno tužilaštvo, odnosno zamjenik javnog tužioca Aleksandar Isailović.

"... gdje dobar dio razgovora koji prethodi snimljenom dijelu ne postoji, dok su na nekim mjestima rečenice prekidane na pola iz čega se ne može saznati i utvrditi pravi smisao, ukazuje na veliki stepen sumnje da se radi o montaži, što snimak kao takav diskredituje u cjelosti", dio je dokumenta.

"Čak šta više, i sama podnosilja je u više navrata, pred različitim ustanovama, sporni događaj u bitnome različito opisivala, na više mjesta i sama sumnjajući da je silovana", zaključeno je.

Jučer je objavio njihove prepiske koje su se, kako tvrdi, odvijale putem mailova i Vibera. Sve je dio Lečićevog dokaznog materijala.

Štajnfeld je prije nekoliko dana poručila kako je ne može tužiti jer zna da će izgubiti zato što ju je silovao. Spomenula je postojanje spornog snimka i najavila da će ga uskoro cijela Srbija čuti.