{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Brangelinini blizanci će biti počasni građani Nice

S
5.7.2008. u 08:44
0
0
Brangelinini blizanci će biti počasni građani Nice
0
Blizanci Angeline Jolie i Brada Pitta, koji bi se trebali uskoro roditi u Nici, bez obzira uzmu li francusko državljanstvo, uvijek će biti smatrani počasnim građanima Nice, rekao je glasnogovornik ovog francuskog grada u petak.
Hollywoodski superpar izabrao je Nicu, biser francuskog turizma, za mjesto gdje će se roditi njihova djeca za par sedmica.

Angelina Jolie se od nedjelje nalazi u bolnici Lenval u Nici, koja ima fenomenalan pogleda na Mediteran, i gdje je redovno posjećuje Brad Pitt."Ovo je velika čast i zadovoljstvo za građane Nice", rekao je gradonačelnik Christian Estrosi. "Veoma smo sretni zbog izbora Angeline Jolie i Brada Pitta i želim im poželjeti puno sreće, njima i njihovim bebama, i puno uspjeha u životima".

Gradonačelnik je blizancima već dao nadimak - "dva mala Nicoisa".

Da biste dobili francusko državljanstvo, nije dovoljno samo roditi se u Francuskoj. Ali, prema informacijama na web sajtu francuskog ministarstva vanjskih poslova, Brangelinini blizanci će moći će podnijeti zahtjev za primanje u francusko državljanstvo kada napune 18 godina i ako Francuska bude njihovo glavno prebivalište barem pet godina nakon što napune 11.

U tom slučaju, blizanci će moći zadržati i američko i francusko državljanstvo.

Ljekar Angeline Jolie je u srijedu rekao da će se američka glumica poroditi u narednih par sedmica.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: