U sukobu od 2016. godine
41

Brakorazvodna parnica Brada i Angeline bliži se kraju, glumac odustao od skrbništva

L. R.
Angelina Jolie i Brad Pitt (Foto: EPA-EFE)
Angelina Jolie i Brad Pitt (Foto: EPA-EFE)
Dugogodišnja brakorazvodna parnica između Brada Pitta i Angeline Jolie bliži se kraju.
Kako prenosi Daily Mail, glumac navodno odustaje od traženja zajedničkog skrbništva nad njihovom djecom. Izvor blizak paru je otkrio da je par trenutno u pregovorima i da se konačno približavaju odluci, koja se očekuje do ljeta.

Iako je Brad Pitt prvobitno tražio dogovor u kojem će podjednako imati skrbništvo nad djecom, izvor je sada otkrio da on je on odustao od te ideje. Prema tome, Angelina Jolie bi trebala zadržati primarno skrbništvo nad djecom, a on će imati pravo da ih posjećuje.

Navodno, jedan od razloga takve odluke je činjenica da su samo blizanci Knox i Vivienne (15) te kćerka Shiloh maloljetni, a uz to Shiloh će već u maju biti punoljetna.

Također, poznato je da su njihova starija djeca Maddox (22), Pax (20) i Zahara (19) u lošim odnosim s Bradom Pittom. Pax, kojeg je par usvojio u Vijetnamu, navodno ne razgovara s ocem zbog zloglasne tučnjave u privatnom avionu, koja je na kraju i okončala brak. Osim toga, kćerka Zahara više ne koristi njegovo prezime.

Izvor blizak Bradu Pittu, istaknuo je kako je Angelina imala namjeru da se brakorazvodna parnica oduži još nekoliko godina odnosno dok njihova djeca ne postanu punoljetna.

Podsjećamo, par je započeo vezu 2005. godine. Upoznali su se na snimanju filma "Gospodin i gospođa Smith" dok je on još bio u braku s Jennifer Aniston, nakon čega su uslijedile glasine da je prevario Aniston. Vjenčali su se 2014. godine na tajnoj ceremoniji u Francuskoj. Samo dvije godine nakon došlo je do problema kada se navodno dogodio fizički obračun u privatnom avionu.