U svojim dvadesetim
60

Bradley Cooper progovorio o borbi s ovisnošću, priznao da je konzumirao kokain

N. O.
Bradley Cooper (Foto: EPA-EFE)
Bradley Cooper (Foto: EPA-EFE)
Bradley Cooper je progovorio o svojoj borbi s ovisnošću te u Smartless podcastu otkrio kako je tokom 20ih godina svog života bio ovisan o kokainu.

Glumac i reditelj filma "A Star is Born" otkrio je kako je "dotaknuo dno" nakon što je u ranim 2000-im napustio seriju "Alias".

Cooper je bio iskren o problemima sa zloupotrebom supstanci na Smartless podcastu, čiji su voditelji glumci Jason Bateman, Will Arnett i Sean Hayes.

"Bio sam tako izgubljen i bio sam ovisan o kokainu - to je bila druga stvar", rekao je 47-godišnji Cooper, "Presjekao sam svoju Ahilovu tetivu odmah nakon što sam dobio otkaz odnosno prekinuo snimati 'Alias'".

Dodao je da se također nosio s "nultim samopoštovanjem" i detaljno je opisao svoju borbu sa zloupotrebom supstanci u prvim danima svoje karijere.

"Imao sam sreću da se to desilo kada sam imao 29 godina. Mislio sam da sam uspio kada sam dobio reklamu za Wendy", rekao je Cooper, koji trenutno snima "Maestro", već kontroverzni biografski film o legendarnom kompozitoru Leonardu Bernsteinu.

Dodao je da je "morao proći kroz sve te stvari prije nego što je slava uopće nastupila u njegovom postojanju na dnevnom nivou".

"Definitivno sam napravio velike pomake u dobi od 29. do 34. godine, gdje sam barem mogao stajati ispred nekoga i disati, slušati i pričati", ispričao je Cooper.