Zainteresovao se tokom studiranja
4

Brad Pitt želi postati dizajner namještaja

Klix.ba
On je ponosni otac, humanitarac i više puta je nominovan za Oscara. Međutim, glumac Brad Pitt je odlučio u svoj rezime dodati još jednu titulu – dizajner namještaja.

Posljednje izdanje časopisa Architectural Digest je objavilo fotografije njegovih dizajnerskih ideja – seriju stolova, stolica i kada za kupanje, koje je uradio u saradnji sa Frankom Pollarom.

Pittova zainteresovanost za namještaj datira iz njegovih dana na Univerzitetu u Missouriju, kada je prvi put otkrio rad Franka Wrighta, američkog arhitekte i dizajnera interijera.

"Pronašao sam Wrighta tokom studiranja. To mi je zauvijek promijenilo život", kazao je Pitt.

Međutim, Pitt je inspiraciju za dizajniranje namještaja dobio tek nakon što je upoznao proizviđača namještaja Pollara. Tokom sastanaka, koji su trajali i po nekoliko sati, Pitt i Pollaro su radili skice i odlučivali o tome koje dijelove namještaja da proizvode.

Kolekcija će biti predstavljena na privatnoj izložbi u New Yorku naredne sedmice. Iako je Pollaro rekao da će prvobitne cijene namještaja biti izrazito visoke, dodao je i da postoji mogućnost da kolekcija u budućnosti bude prilagođena za masovnu proizvodnju.