Ispovijest u Cannesu
0

Brad Pitt: Religija me gušila

Sarajevo-x.com
Brad Pitt (Foto: AP)
Brad Pitt (Foto: AP)
Nekima religija predstavlja produhovljenje, ali Brad Pitt nije jedan od njih. Ovaj 47-godišnji američki glumac i otac šestero djece priznao je u da je imao "problem s vjerom" još od djetinjstva.

"Dok sam odrastao govorili su mi da se sve dešava po Božijoj volji, a kad stvari ne bi išle onako kako je planirano, nazivali su to Božijim planom. To mi je predstavljalo problem", priznao je partner Angeline Jolie. "Nemojte da počinjem. Gušilo me je."

Pitt je o ovome govorio na filmskom festivalu u Cannesu, gdje je predstavljao svoj novi film "The Tree of Life", u kojem glumi porodičnog čovjeka iz Teksasa iz pedesetih godina prošlog stoljeća.

Novinaru magazina People Brad je o filmu rekao: "Sada dobro promišljam o svemu što radim jer će to vidjeti moja djeca kad odrastu i bitno mi je kako će se ona osjećati. Ipak, oni me sada poznaju samo kao oca, ali se nadam da će jednog dana misliti da sam veoma dobar glumac."

Film "The Tree of Life" u američka kina dolazi 27. maja, a kasnije će biti potvrđeno i kada će ga moći pogledati publika u ostatku svijeta. Režirao ga je Terrence Malick, a uz Pitta u njemu glume Sean Penn i Jessica Chastain.