|

Brad Pitt najavio dolazak u Kinu

Brad Pitt najavio dolazak u Kinu
12
Klix.ba
7.1.2013. u 20:00
7
komentara
12

dijeljenja
Brad Pitt najavio dolazak u Kinu Foto: Arhiv/AFP
Brad Pitt je u ponedjeljak otvorio profil na društvenoj mreži Sina Weibo, kineskoj inačici Twittera, i ostavio poruku koja je privukla veliku pažnju javnosti i hiljade komentara.
Naime, Brad je napisao: "Istina je. Da, dolazim". Te riječi izazvale su pravu euforiju među njegovim fanovima u Kini, a njegov profil je u rekordnom roku dobio više od sto hiljada sljedbenika.

Kina postaje sve veće tržište za filmsku industriju, no Pitt nikada nije posjetio ovu zemlju jer mu je nakon uloge u filmu "Sedam godina na Tibetu" 1997. godine zabranjen ulazak u Kinu.

U filmu Pitt glumi austrijskog planinara Heinricha Harrera, koji je sedam godina proveo na Tibetu i za to vrijeme bio savjetnik, učitelj i prijatelj mladog dalaj-lame.

Kineskom ministarstvu vanjskih poslova se nije svidio simpatičan i suosjećajan portert daja-lame te negativni opisi kineskih vojnika pa su holivudskom glumcu zabranili ulazak u zemlju.

Pitt nije jedini koji ne može ući u Kinu. Sličnu zabranu imaju Richard Gere, Martin Scorsese i Harrison Ford, koji godinama podržavaju tibetanskog duhovnog vođu.
Prijavi grešku


Komentari (7)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...