Novi izazov
9

Brad Pitt će sam kreirati svoje odijelo za dodjelu Oscara

T.T.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Brad Pitt postao je zaštitno lice jednog od najpoznatijih brendova ekskluzivne muške odjeće, a najavljeno je da će se okušati i u dizajniranju.

Bradu Pittu, koji je ranije bio angažiran za promociju parfema Chanel No. 5, izgleda da je ovo prvi put da sudjeluje u modnoj industriji. Osim predstavljanja muških odijela i smokinga talijanskog brenda Brioni, koji je već godinama cijenjen u svijetu muške mode i čija se odijela nalaze u kategoriji najskupljih, Pitt će se okušati i u dizajniranju.

Iz kompanije Brioni su izdali saopćenje da će "Brad Pitt potpisati liniju ekskluzivnih proizvoda, koja će uključivati ograničenu seriju odijela i smokinga koji se rade po mjeri kupca", navodi Page Six. Brad Pitt je već nosio Brioni odijelo na crvenom tepihu, na nedavno održanoj dodjeli nagrada Zlatni globus, gdje je osvojio nagradu za najboljeg sporednog glumca u filmu Bilo jednom... u Hollywoodu. Svojom pojavom na crvenom tepihu Brad Pitt je izazvao divljenje obožavatelja.

Slične smokinge je nosio na filmskom festivalu u Cannesu, kao i na festivalu u Veneciji prošle godine.

Tokom godina, mnoge poznate ličnosti bile su brend ambasadori odijela Brioni, kao što su Pierce Brosnan, Anthony Hopkins i Samuel L. Jackson.