Showbiz
168

Brad Pitt: Angelina je apsolutni heroj

Klix.ba
Američki glumac Brad Pitt je izjavio da je njegova supruga, američka glumica Angelina Jolie, apsolutni heroj nakon što je uradila dvostruku mastektomiju kako bi smanjila rizik od raka.

Jolie je napisala pismo za New York Times, u kojem je objasnila da se odlučila na dvostruku mastektomiju nakon što su joj ljekari rekli kako postoje velike šanse da nosi gen BRCA 1 te da ima 87 posto rizika da će oboljeti od raka dojki i 50 posto od raka jajnika.

Zbog tog poteza ju je pohvalio zaručnik Brad Pitt, koji smatra da je tako podigla svijest o opasnom genu te da se moli da će njegova partnerica imati dug i zdrav život.

"Mislim da je njen izbor apsolutno herojski. Zahvalan sam ljekarima za njihovu brigu i pažnju. Želim da Angelina ima dug i zdrav život sa mnom i djecom. Ovo je sretan dan za našu porodicu", izjavio je Pitt.

Angelina je u pismu navela da joj Brad pruža puno podrške i ljubavi.

"Nadam se da će druge žene imati koristi od mog iskustva. Rak je još uvijek riječ koja unosi strah u srca ljudi i tako ih čini nemoćnim. No, danas je moguće pomoću krvi otkriti da li postoji opasnost od raka dojki i jajnika, a nakon toga poduzeti nešto. Sada mogu reći svojoj djeci da me neće izgubiti zbog raka dojki. Lijepo je vidjeti da nisu zabrinuti. Ne osjećam se manje ženom, osjećam se jače zbog izbora koji sam napravila, a koji ne utječe na moju ženstvenost", rekla je Jolie.