Showbiz
0

Braća Kličko i Stallone zajedno rade na mjuziklu 'Rocky'

Totalsport
Braća Kličko
Braća Kličko
Slavni holivudski glumac Sylvester Stallone (65) udružio je snage sa popularnom ukrajinskom bokserskom braćom Kličko, Vitalijem (40) i Vladimirom (35), na projektu stvaranja mjuzikla po imenu 'Rocky'...

Riječ je o prvoj muzičkoj verziji legendarnog filma iz 1976. godine u kojem je Stallone utjelovio siromašnog boksera iz Philadelphije Rockyja Balbou koji je ostvario američki san i postao uspješan.

"Gledanje Sylvestera Stallonea u Rockyju kada smo bili djeca bio je pravi razlog zašto smo započeli boksati. Vrlo smo uzbuđeni što možemo poduprijeti ovaj projekt", rekao je Vladimir Kličko (35), svjetski bokserski prvak prema WBA, IBF WBO i IBO verzijama.

"Uvijek sam imao ideju Rockyja kao mjuzikla. Na kraju, 'Rocky' je ljubavna priča i on nikada ne bi postigao što je postigao bez Adrian", rekao je Stallone, aludirajući na djevojku, kasnije i suprugu Rockyja Balboe u filmu.

"Činjenica da vidim kako će priča oživjeti kao mjuzikl čini me ponosnim. A učinila bi i Rockyja ponosnim", dodao je Stallone, kojeg je uloga Rockyja vinula u holivudsku elitu, a film je 1976. godine osvojio tri Oscara, uključujući i onaj za najbolji film.

Premijera mjuzikla 'Rocky' odigrat će se na njemačkom jeziku, a zakazana je za novembar 2012. godine u Hamburgu.