Porodični geni
32

Braća i sestre Hollywooda: Deset najpoznatijih glumačkih dvojaca

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Poznati parovi braće i sestara u Hollywoodu pokazuju da je u nekim slučajevima glumački talent porodična crta, a mnogi od njih su i zajedno glumili u filmovima i televizijskim emisijama.

U nastavku teksta pročitajte koji su to poznati parovi braće i sestara u Hollywoodu.

1. Julianne i Derek Hough

Ovaj plesni dvojac najpoznatiji je po učešću u ABC-jevoj emisiji "Ples sa zvijezdama", iako su oboje bili dio i nekih drugih značajnih projekata. Julianne je glumila u remakeu filma "Footloose", a Derek se pojavio u nekoliko epizoda serije "Nashville" i bio gost u američkoj telenoveli "Djevica Jane".

2. Julia i Eric Roberts

Julia je tokom 90-ih godina prošlog stoljeća bila najplaćenija glumica svijeta zahvaljujući ulogama u kultnim filmovima kao što su "Zgodna žena" i "Spavati s neprijateljem", a Eric je nekoliko puta bio nominovan za Zlatni globus.

3. Shirley Maclaine i Warren Beatty

Shirley Maclaine je šest puta nominovana za Oscara, a dobila ga je za najbolju glumicu u filmu "Vrijeme nježnosti" iz 1983. godine. I njen brat Warren ubrzo je nakon nje krenuo glumačkim stopama. On je 14 puta bio nominovan za Oscara, a osvojio ga je 1981. godine za najboljeg režisera za film "Reds".

4. Peter i Jane Fonda

Peter je jednom bio nominovan za Oscara, dok je Jane dvostruka dobitnica ove prestižne nagrade. Njihov otac Henry Fonda je poznati glumac.

5. Maggie i Jake Gyllenhaal

Maggie i Jake su možda i najomiljeniji par u Hollywoodu, a oboje su nekoliko puta bili nominovani za Oscara. Oni dolaze iz talentovane glumačke porodice. Naime, njihov otac je režiser, a majka scenaristkinja.

6. Jussie i Jurnee Smollett

Jussie je poznat po svojoj ulozi u hit seriji "Carstvo", a Jurnee se pojavila u "Friday Night Lights". Oboje su se prošle godine pojavili u seriji "Podzemlje" nezavisne televizije WGN.

8. Jason i Justine Bateman

Oboje su bili popularni u 80-im godinama prošlog stoljeća. Justine je glumila Mallory Keaton u "Porodične veze", a Jason je glumio Davida Hogmana u "Porodica Hogman". Od tada se Jason pojavio i u "Arrested Development", a Justine je 2016. godine diplomirala na univerzitetu u Kaliforniji.

7. John i Joan Cusack

John i Joan se ne ustručavaju da pokazuju osjećaje pred kamerama i najviše od svih ostalih su glumili zajedno u filmovima - zajedno su glumili u 10 filmova, od "Šesnaest svijeća" do "Grosse Pointe Blank".

9. Virginia i Michael Madsen

Virginia je svoje prve glumačke korake napravila u filmu Davida Lyncha "Dina", a Michael Madsen je, među ostalim, glumio i u Tarantinovim filmovima "Kill Bill" i "Reservoir Dogs".

10. David i Patricia Arquette

David je uspješni holivudski glumac i producent, najpoznatiji po svojim ulogama u nekoliko nastavaka filma "Vrisak", a Patricia je svoju prvu ulogu ostvarila kada je imala 18 godina u filmu "Noćna mora u ulici Elm", a 2014. godine osvojila je Oscara za najbolju sporednu glumicu u filmu "Dječaštvo".