5. noć SFF-a
64

Bosanskim ćilimom s mnogim filmašima prošetao i Gibonni, najavio koncert krajem godine

S.H.P.
Foto: T. S./Klix.ba
Zlatan Stipišić Gibonni sa sinom Random (Foto: T. S./Klix.ba)
Nakon što je bosanskim ćilimom prošetao holivudski glumac Tim Roth, drugim crvenim tepihom 25. jubilarnog izdanja Sarajevo Film Festivala prošetale su ekipe filmova "Mo" i "Nevidljivi svetac". Filmskim zvijezdama na bosanskom ćilimu pridružio se i Zlatan Stipišić Gibonni.

Ove godine je na Sarajevo Film Festival došao u svojstvu gosta.

"Drago mi je da sam dio ove priče. Osjećam se skroz opušteno. Obično kada dođem u Sarajevo radim promocije, koncerte i tada baš i ne možete biti najopušteniji ali sada sam tu u svojstvu publike i super mi je. Volim doći u Sarajevo i prošetati gradom", rekao je Gibonni.

Njegovu karijeru obilježile su predivne pjesme čiji je sam autor, no osim muzike za sebe i svoje kolege Gibonni je pisao i muziku za pozorišne predstave i dokumentarne filmove.

"Ja sam inače filmofil i volim filmove, imao sam priliku raditi muziku za predstave i dokumentarne filmove i to zaista volim raditi. Muzika je u filmu jako bitna", kazao je Gibonni i najavio koncert u Sarajevu krajem godine.

Ekipa filma "Mo" koji se večeras premijerno prikazuje na Sarajevo Film Festivalu također je prošetala bosanskim ćilimom.

"Osjećam se jako dobro. Bio sam prije dvije godine na Sarajevo Film Festivalu i radujem se večerašnjoj premijeri. Ovakvi festivali su veoma važni za filmsku produkciju. U Rumuniji je veoma važan ovaj Festival", rekao je režiser filma Radu Dragomir.

Jedna od glavnih glumica Dana Rogoz kazala je kako joj je bilo teško glumiti u ovom filmu.

"Veoma je bilo teško raditi na filmu koja ima ovako tešku priču. Ovo mi je prvi glavni lik u karijeri, to je priča koju je trebalo ispričati. Nakon ovog filma mnoge žene su me kontaktirale i pričale mi o različitim pričama o seksualnim zlostavljanjima koje su doživjele", rekla je Dana Rogoz.

Crvenim tepihom se prošetala i ekipa filma "Neznani svetac", marokanskog režisera Alaa Eddinea Aljema.