Srbijanski glumac
18

Boris Isaković rekao da mu je 2010. neko stavio bombu pod auto: Mogao sam ostati bez glave

I. S.
Screenshot: YouTube/rtsvlica
Screenshot: YouTube/rtsvlica
Srbijanski glumac Boris Isaković je nedavno u emisiji "TV lica, kao sav normalan svet" ispričao da mu je prije 13 godina neko greškom stavio bombu pod automobil.

"Tog dana je trebalo da iz Novog Sada odem u Beograd na probu jedne predstave. Sa suprugom Jasnom Đuričić dogovorio sam se da i ona krene sa mnom i da je usput ostavim u Rumi, kod njene majke. Međutim, zbog obaveza nije krenula sa mnom, tako da sam samo ja ušao u automobil. Kad sam ga upalio i krenuo u rikverc, čuo sam eksploziju! Nisam znao šta me je snašlo... Sjećam se da su mi se geleri zabili u tijelo i da je ubrzo došla hitna pomoć i prevezla me u bolnicu", započeo je.

Nakon mjesec dana saznao je da je neki čovjek uzeo mito kako bi on primio jednog momka na glumu na Akademiji umetnosti u Novom Sadu.

"Ironija je što te godine nisam ja primao klasu na fakultetu, nego moja supruga. Obrlatili su tog čovjeka, uzeli su mu nekoliko hiljada eura i obećali mu da će njegov poznanik proći prijemni. Zbog tuđe gluposti i greške mogao sam da ostanem bez glave", rekao je.

Laknulo mu je kada su mu javili da je uhapšen i da je odbačena sumnja da je primio mito.

"Sve do njegovog hapšenja stalno sam se pitao zbog čega neko hoće da mi naudi. Kada se sve završilo, plakao sam na sav glas, jer sam bio pod velikim stresom i nekako sam to morao da izbacim iz sebe", zaključio je.

Novosađanin inicijala I. M. je 23. augusta uhapšen zbog postavljanja bombe i pokušaja ubistva Borisa Isakovića. Osuđen je na kaznu zatvora u trajanju od šest godina.