Showbiz
2

Boris Cigler: Povlačim se sa TV ekrana

Sarajevo-x.com
Nakon što je uspješno okončao serijal emisija Kerozin , Boris Cigler odlučio je svoju karijeru usmjeriti u potpuno novom smjeru. Naime, kako saznajemo Boris postaje najnoviji član PR odjeljenja marketinške agencije Communis, što je kako kaže za njega potpuno novi izazov.

"Moram reći da sam u svijetu televizije postigao ono što sam htio. Počeo sam prije 5 godina kao novinar i voditelj, a uspio sam se za kratko vrijeme profilirati kao uspješan i kreativan autor i urednik. Autorskim projektima poput "Vaš Novi Look“, "On kaže, Ona kaže“ te "Kerozin“ pobio sam uvriježeno nepisano pravilo da je potrebno biti dugi niz godina običan novinar da bi ti uopšte bila pružena prilika za nešto više od strane starijih urednika. Medjutim, sada je vrijeme za nešto drugo, veće, ozbiljnije“ kaže Boris.

S obzirom da završava studij Ekonomije, smjer Marketinga, pridruživanje uspješnom timu jedne od najvećih marketinških agencija u BiH, čini se kao logičan slijed događaja.

"Izuzetno mi je drago da ću postati dio profesionalnog tima agencije Communis, jer smatram da ću imati prilike mnogo toga naučiti, ali i pokazati. Radit ću u PR odjelu što je idealna pozicija za mene, s obzirom na moju edukaciju, talenat i dosadašnje radno iskustvo.“

Iako se povlači sa TV ekrana kaže da još nije spreman odreći se televizije u potpunosti. Naime, kako nam je rekao već ima gotov novi autorski projekat koji će se realizovati u privatnoj produkciji, a zatim biti ponuđen TV stanicama. Radi se o koncepcijski originalnoj sportskoj emisiji kratke forme, edukativnog i zabavnog karakera, pod nazivom FAUL PLAY.

"To će biti emisija u kojoj ćemo se pozabaviti svim onim prljavim trikovima, taktikama i potezima prisutnim u svakom sportu, koji se koriste da bi se ostvarila prednost nad protivnikom. Ti potezi i trikovi do sada su bili poznati samo ljudima koji se bave tim sportom, dok ih npr. gledaoci, pa čak nekad i sudije jednostavno ne primjete! “

Edukativna forma emisije biti će zadovoljena kroz predstavljanje samog sporta, njegove istorije te interesantih i zabavnih činjenica, a kako saznajemo prva emisija je već urađena u saradnji sa košarkašima KK Bosna.