Poznati komičar
33

Borat na Twitteru napravio nalog da bi ismijavao Donalda Trumpa

B. R.
Sacha Baron Cohen (Foto: Shutterstock)
Sacha Baron Cohen (Foto: Shutterstock)
Komičar Sacha Baron Cohen, koji je u svijetu poznat po liku Borata, na Twitteru je napravio profil da bi ismijavao odnosno kritikovao američkog predsjednika Donalda Trumpa. Profil je napravljen u petak, 9. oktobra, upravo pod imenom Borat.

Predmet njegove kritike je reakcija Trumpove administracije na koronavirus, a već mu je posvetio nekoliko objava, piše britanski dnevni list Independent.

Između ostalog, osvrnuo se na to da je i predsjednik Sjedinjenih Američkih Država zaražen koronavirusom.

"Trump je poslao snažnu poruku za 20.000 svojih političkih sljedbenika rekavši im da se vrate u svoje zajednice i da šire ono što su dobili od njega", napisao je.

Osvrnuo se i na odnos između predsjednika i prve dame Melanije Trump.

"Trump je mnogo jači od Melanije. Kazala je da će biti izolirana od njega u narednih šest mjeseci", istakao je Borat odnosno Sacha Baron Cohen.

Cohen je navedeni Twitter profil napravio uoči premijere nastavka filma "Borat" koja je zakazana za 23. oktobar na Amazon Primeu. Nastavak filma je nazvan "Borat Subsequent Moviefilm: Delivery of Prodigious Bribe To American Regime For Make Benefit Once Glorious Nation of Kazakhstan". Ovo je povratak Borata na ekrane poslije 14 godina od kada je snimljen prvi film.

U nastavku filma Cohen glumi nesretnog kazahstanskog novinara umiješanog u komične i opasne situacije u SAD-u.